Söker du en entreprenadmaskin? Eller vill du sälja en? Nu kan du köpa begagnade, funktionella entreprenadmaskiner av både Volvo och andra märken på blinto.se – den smidigaste sajten för köp och sälj!

Hur bra är Volvos entreprenadmaskiner?

Volvos hjullastare, traktorer och andra entreprenadmaskiner har alltid hållit hög kvalitet. Detta gör också att livslängden förlängs och att köpa begagnat går oftast utmärkt. Volvos entreprenadmaskiner har en gedigen historia. År 1954 tillverkades världens första hjullastare av Volvo Construction Equipment. Den hette H10 och baserades på en traktorkropp med bakhjulsstyrning. Den moderna hjullastaren är midjestyrd och har samma storlek på hjulen både fram och baktill.

Både personbilstillverkningen och Volvo Construction Equipment har en historia som går långt tillbaka. Den sistnämnda till 1832. Det var året då staten gav Johan Theofron Munktell i uppdrag att grunda en mekanikverkstad för att ge hantverkarna och Eskilstuna Gevärsfaktori tillgång till nödvändiga verktyg och maskiner. Företaget började som Eskilstuna Mekaniska Verkstad och fick så småningom namnet Munktells Mekaniska Verkstad. År 1853 tillverkade samma verkstad Sveriges första ånglok, Förstlingen. Detta ledde till en produktion av ånglokomobiler och därefter traktorer.

Volvos entreprenadmaskineri sätts i spel

Parallellt med Munktells företag startade bröderna Jean och Carl Gerhard Bolinder sitt företag i Stockholm som senare, år 1932, gick samman och blev Bolinder-Munktell. Det var nu tillverkningen av bland annat traktorer, skördetröskor och jordbruksredskap inleddes på allvar. År 1950 köpte Volvo upp Bolinder-Munktell och entreprenörsmaskinerna, som fanns kvar i ”samma” organisation, hamnade officiellt under Volvos varumärke. Nu blev det full fart med alla typer av maskinella fordon. Lindbergs Mekaniska i Skellefteå tillkom i familjen år 1957 och världsprodukten ”lastmaskin” tillverkades. Volvo köpte sedan upp tillverkningsrättigheterna för Parcas hjullastartillverkning och nya lanseringar av midjestyrda hjullastare duggade tätt.

Köp och sälj kvalitet på blinto.se

Volvos entreprenadmaskiner har fortsatt att utvecklas och är produkter i världsklass med lång begagnat-livslängd. Du kan göra fina fynd på blinto.se och med återanvändning gynnas även miljön. Du kan exempelvis för närvarande finna hjullastare från 45 000 kronor och upp till 120 000 kronor beroende på årgång och utförande, eller en grävmaskin med medelstor skopa för under 30 000 kronor. Här finns både enkla maskiner och avancerade, större entreprenadmaskiner.

De objekt som utannonseras på blinto.se är noga kontrollerade och fotade av Blintos egna lokala mäklare. Du registrerar ett konto enkelt och utan kostnad. Nya auktioner startar varje vecka, och om du vill veta mera finns Blintos kunniga mäklare till hands för att informera, oavsett om du vill köpa eller sälja. Prova denna betrodda och gedigna auktionssajt, det kan bli en perfekt lösning för dig.