Volvo 262C togs fram som en coupé-version av Volvo 262 och skapades för Volvos 50-års jubileum år 1977. Bilen var den första lyxbilen skapad av Volvo. Volvo i Göteborg skickade bildelarna till Bertone i Turin, där bilarna monterades ihop, modifierades och lackerades. Volvo 262C har två dörrar och dessutom sänktes taket med 60 mm i jämförelse med originalutgåvan. Bilen utrustades med en V6 motor som hade hela 141 hästkrafter och i bilens standardutrustning fanns nymodigheter som bland annat elfönsterhissar, elspeglar, centrallås, farthållare, AC och fantastiska detaljer i skinn inne i coupén där till och med kurvhandtagen i bilen klätts i skinn. Bilen skapades i en liten upplaga och bara 6 622 bilar tillverkades. De flesta av dessa bilar såldes vidare långväga till USA men cirka 200 bilar fanns kvar i Sverige och dessa bilar är idag klassade som riktiga rariteter och är mycket ovanliga och svåra att få tag på.

David Bowies Volvo 262C auktioneras ut!

Den 29 december så säljs David Bowies Volvo 262C på auktionen Oldtimer Galerie Toffe i Schweiz. Bilen hamnade i musikerns ägo år 1981 och har inte färdats några längre sträckor i musikerns ägo, totalt har bilen bara rullat 5 300 mil sedan dess. 1985 så registrerades bilen på Bowies skivbolag the Bewlay Bros men fortsatte ändå att nyttjas av musikern de kommande åren. 1998 så skrevs bilen över på den nuvarande ägaren. På den stora auktionen Oldtimer Galerie Toffe den 29 december i Schwitz så kommer denna ovanliga raritet till bil att auktioneras ut och finna sin nya ägare. Den nya ägaren kan stolt se tillbaka på bilens fantastiska historia där den fått följa med på turné med en av vår tids största artister. Bilen är i toppskick med alla bilens finesser fungerande och köparen kan ta del av hela bilens historia då alla papper och liknande har sparats. Bilen blev klassad som en veteranbil år 2012 och har dessutom utrustats med ett inbyggt Hi-Fi system med riktigt bra ljud.

För den ivrige Volvo-älskaren!

Volvo har skapat många fina bilar och deras första lyxmodell Volvo 262C var en coupé version på grundmodellen Volvo 262. Denna bilen skapades av Volvo inför deras 50-års jubileum 1977 och det sparades inte in på finesserna i denna modell, dessutom skapades bara ett fåtal bilar vilket gör denna bil extra åtråvärd för bilfantaster. Då bara 200 modeller av just denna fina bil såldes innanför Sveriges gränser så är det svårt att hitta denna modell här. För den som gärna vill köpa denna modell så behöver denna nog resa en bit och just denna modell finns det flest av i USA. Därför är det bra om man har koll på olika bilauktioner runt om i världen dit man kan åka för att få en chans att bli ägare till en sådan fantastisk bilmodell som Volvo 262C. För den som söker flygresor och vill använda en enkel sökmotor för flyg så är http://avionero.se/ att rekommendera, då dessa hjälper dig att hitta precis det du söker utan krångligheter.